Istorijat

Ekipa koja stoji iza Sindy Karaoke bavi se karaokama u našoj zemlji od 1999. godine. Ideju su dobili putovanjem po inostranstvu, gde su tada karaoke bile dosta popularnije nego kod nas. Zahvaljujući saradnji sa televizijskim studiom, naši montažeri su snimke rađene filmskom kamerom titlovali u ritmu pesama. Pošto je izrada takvih kaseta bila vrlo skupa, brzina snimanja novih pesama nije bila na zavidnom nivou.

Pojavom računara u široj upotrebi, ranije snimljeni fajlovi su 2000. godine prebačeni u VCD format, a novi su rađeni mnogo većom brzinom, u programima koji su omogućavali učitavanje midi fajla i teksta i snimanje tempa pesme u samom programu. Tako je bilo moguće snimiti i uraditi mnogo veći broj pesama i karaoke u Srbiji su doživele procvat.

Kasnije se pojavio i CDG format, koji omogućava korišćenje mnogo kvalitetnijih audio fajlova u mp3 formatu, pri čemu se tekst pesme snima zasebno u neku vrstu video fajla sa ekstenzijom *.cdg. Takav fajl naravno zauzima i oko 100 puta više mesta na hard disku, što sada naravno više ne predstavlja nikakav problem. Snimanje mp3 fajla je naravno najkvalitetnije sa profesionalnim muzičarima, ali takva produkcija na malom tržištu kakvo je naše se nažalost ne isplati.

Ponuda

Na vama je samo da poželite da napravite karaoke žurku i da nas pozovete :) . U zavisnosti od toga kakvom opremom i kakvim prostorom raspolažete (svejedno da li žurku pravite u stanu, kafiću, poslovnom prostoru), predložićemo vam optimalno rešenje i doneti svu neophodnu opremu.